Leírás és Paraméterek
NAJA FOREST ROSTOS VEGÁN FEHÉRJE
A Naja Forest Rostos Vegan Protein általános jellemzői
- 100 % vegan protein, ami tényleg FINOM.
- 100 % aminosav pótlás: Növényi aminosav tartalmuk révén tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat.
- Értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
- Krémes állag.
- Étvágycsökkentő, testsúlykontrollt támogató összetevőkkel.
- Emésztés és Bélflóra támogatása: szervezet számára jótékony baktérium törzset tartalmaznak, melyek támogatják az emésztőrendszerünket és az anyagcserénket.
- Gombakivonat összetevők magas poliszacharid tartalommal, szintén a bélflóra és immunrendszer támogatása érdekében.
- Fermentációval előállított természetes aktív hatóanyagaiknak és természetes enzim tartalmuknak köszönhetően segítik a szervezet normál, kiegyensúlyozott működését.
- Magas rosttartalom.
- Tökéletes választás edzés előtt vagy után.
- Nehéz, hizlaló ételek helyett lefekvés előtt.
A Naja Forest Rostos Vegán Protein
- alkotóelemei támogatják a megfelelő összetételű bélflóra kialakulását,
- támogatják az egészséges bélműködést
- jól használható súlycsökkentésre,
- az elért testsúly megtartására
Fehérje tartalom: Fehérje 100%
*: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Tartalom: 560 g (28 adag) 20 g/adag
Kinek ajánlott a Naja Forest Fiber Vegán Protein?
- az egészséges, tudatos táplálkozás híveinek
- táplálék-intoleranciával küzdőknek
- az emésztési problémákkal küzdőknek
- vegán vagy vegetáriánus táplálkozás híveinek
- különösen ajánlott 40 év felett, mert az életkor előrehaladtával emésztésük és anyagcsere-folyamataik lassulnak.
A Naja Forest Fiber Vegán Protein felhasználási javaslata
- A doboz 28 adagot tartalmaz.
- Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel.
- Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.
*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára
- Gluténmentes,
- Laktózmentes,
- Cukor mentes,
- Tartósítószer mentes,
- Mesterséges színezéket nem tartalmaz.
A Naja Forest Fiber Vegán Protein kedvező élettani hatásai közül kiemelhető:
- a kellemes teltségérzés,
- a lassabb gyomorürülés és
- kisebb glikémiás terhelés,
- a jó bélműködés elősegítése,
- valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez.
Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns. Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.
Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz.
Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben.
Miért fontos a rendszeres rostbevitel?
Emésztésünk egészsége érdekében ajánlott a napi 25-30g rostbevitel. Ennél azonban általában jóval kevesebbet fogyasztunk, ami számos emésztőrendszeri panasz előidézője is lehet. De az sem mindegy, milyen rostokat fogyasztunk. A fermentálásnak köszönhetően a rostok prebiotikus tulajdonsága jelentősen megnő, mely a vastagbélben segíti a minél szélesebb körű bélflóra táplálását és kialakulását, mivel azok sem a gyomorban, sem a vékonybélben nem szívódnak fel, ezáltal ideálisan támogatják nemcsak az anyagcsere folyamatokat, hanem immunrendszerünket is.
• Értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal részt vesz:
- normál, energiatermelő anyagcsere folyamatokban: P,Ca, Mg, Mn, Fe, Cu, B2, B3, B5, B6, B9, B12
- makrotápanyagok: zsírok, szénhidrátok, fehérjék normál anyagcseréjében: Cink, B7
• Értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal hozzájárul:
- a normál izomműködéshez: Ca, Mg
- az izomtömeg és normál csontozat fenntartásához: fehérje, Ca, Mg,Mn
- a fáradság és kifáradás csökkentéséhez: Fe, Mg, B2, B5, B6, B9, B12, C-vitamin
- a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához (Cu) és képződéséhez (Mn)
- az immunrendszer normál működéséhez (Fe, Zn, Se, Cu, B6, B9, B12, D-vitamin)
5 figyelmeztető jel, hogy méregtelenítésre van szüksége:
- gyakori fáradtság
- koncentráció romlása
- bőrproblémák: ekcéma, viszketés, száraz foltos bőr
- hajlam a fertőző betegségekre
- lassú emésztés, puffadás, székrekedés vagy hasmenés
A bélrendszer több mint 100 millió neuronból áll. Különálló agynak is nevezik. A bélrendszerben lévő baktériumok befolyásolják az anyagcserét, az immunrendszer működését, sőt még az agyműködésre is hatással vannak. Ezért egyáltalán nem mindegy milyen a bélflóránk összetétele azaz jótékony, vagy káros baktériumok alkotják. Az egészségtelen táplálkozás következtében a káros baktériumok szaporodnak el, ezáltal romlik az emésztés, lassul az anyagcsere, megjelennek a zsírpárnák és az ételallergiák.
Méregtelenítéssel és jótékony baktériumok pótlásával helyreállíthatjuk a bél –flóra egyensúlyát. Nem elegendő csak a bélflóránkat támogatni. Ugyanis, ha a bélnyálkahártyát nem regeneráljuk, a gyulladt felületén a jó bélbaktériumok nem tudnak megtapadni és elszaporodni, azaz kolonizálni a bélrendszert. A Fiber Vegán Protein SDG lignán tartalma támogatja a bélnyálkahártya regenerálódását, ezáltal a probiotikus baktérium törzsek ki tudják fejteni a hatásukat.
Bélflóránk és az anyagcsere
Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan baktérium törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes).
A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből.
Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták.
Az egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet. A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek. A fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl.: káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír.
A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl.: vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését. A bélflóra károsodására hasi kényelmetlen érzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék felszívódását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet.