Barion Pixel

Kedves Vásárlónk!

Weboldalunk sütiket használ.

Weboldalunk használatával jóváhagyhatja azokat, a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

A sütik lényegesek a platformunk működéséhez. Fő feladatuk, hogy megkönnyítsék és hatékonyabbá tegyék a böngészési élményt, javítsák szolgáltatásainkat és magát a platformot. Ezen kívül a sütihasználat segítségével célzott hirdetéseket tudunk megjeleníteni, amikor harmadik felek weboldalaira és alkalmazásaira látogat.

 A preferenciái szerint tudja a süti engedélyezést állítani, vagy éppen letiltani. Ez alól kivételt képeznek azok, amelyek feltétlenül szükségesek a platform működéséhez. Egyes sütik letiltása befolyásolhatja a platformmal kapcsolatos élményt és annak működését.

A folyékony gomba kivonatok íze

A folyékony gomba kivonatok íze

Ha folyékony gombakivonatok ízéről van szó, akkor az első közös jellemző, ami eszünk be jut, az édes íz.

 Azok akik, már táplálék kiegészítőként használtak folyékony gombakivonatokat, azok pontosan tudják, hogy ha az ízről van szó, akkor az első közös jellemző, ami eszünk be jut, az édes ízük.

Ha édes, akkor cukros is? Ha cukros, akkor ez diabetológiai szempontból mit jelent? Ha cukorbeteg vagyok, akkor én fogyaszthatom? Számtalan felmerülő kérdés… nézzük szép sorjában a válaszokat.

Minek köszönhető pontosan gomba kivonatok édes íze?

A folyékony gomba kivonatok édes íze annak a gyógyszerészeti tisztaságú glicerinnek köszönhető, mely vivőanyagként szolgál.

Mit érdemes tudni a glicerinről diabetológiai szempontból?

Élelmiszerekben a víztartalom megőrzésére, oldószerként és édesítőszerként alkalmazzák a glicerint. A glicerin alkalmazása az élelmiszerekben általánosan engedélyezett, mennyiségi korlátozás nélküli mennyiségben. Amennyiben cukor helyettesítőként tekintünk rá, abban az esetben elmondható, hogy kalóriatartalma lényegesen alacsonyabb, mint a cukoré, ezzel párhuzamosan édességének intenzitása a cukor édességéhez képest, kb. 60%- nak felel meg. Továbbá nem szolgál tápanyagul azon baktériumok számára, amelyek a fogszuvasodásért felelősek. Mindemellett elmondható, hogy nem emeli a meg a vércukorszintet, így nem befolyásolja az anyagcsere folyamatokat sem.

Fogyaszthatnak cukorbetegek is glicerint?

Igen, a cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel nem rendelkezik vércukorszint emelő hatással. A diabetológusok álláspontja szerint a cukorbetegek egyetlen elfogadott édesítőszere.

Miért és milyen glicerint alkalmaz termékeiben a gyártó?

A glicerin többféle okból kifolyólag kerül alkalmazásra a termékekben:

·        homogenizáló anyag,

·        tartósító hatású anyag,

·       biztosítja a hatóanyagok eljutását a sejtekhez

Milyen glicerin kerül felhasználásra?

               ·        gyógyszerészeti tisztaságú,

               ·        magyarországi napraforgóból előállított

               ·        GMO mentes glicerin kerül felhasználásra

 

A Naja Forest, milyen előnyeit hasznosítja a glicerinnek az alkalmazás során?

A glicerin segíti a hatóanyagok szinte 100%-os felszívódását, amelyet kapszulák alkalmazásával NEM lehetséges elérni. Ez egy természetes élettani hatása, mivel minden élő sejtben megtalálható a glicerin.

Természetesen a gyártó ezt alá is támasztotta a Semmelweis Egyetemmel közösen végzett kutatásban, amely mind a gomba hatóanyagok, mind a glicerin jótékony hatását igazolta. A hatóanyagok a szájnyálkahártyán és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.

 

  Milyen módon fogyaszthatók a Naja Forest folyékony gombakivonatai?

A gombakivonatok ízét és állagát tekintve, leginkább a mézhez tudnánk hasonlítani.

Fogyaszthatók folyadékban oldva (akár forróban is), illetve hígítás nélkül kizárólag önmagukban. Kellemes, édeskés ízélményt nyújt (a poliszacharidoknak és a glicerinnek köszönhetően), nem érződik ki belőle a gomba íze. Akik esetleg önmagában nem kedvelik az édes ízét, vagy túlságosan intenzívnek érzik, azok például teában, kávéban esetleg egyéb folyadékban is hígíthatják. A glicerin gondoskodik róla, hogy megvédje a hatóanyagokat a hőhatás okozta károsodástól, így nem okoz hatásvesztést az ital forrósága.

Amennyiben önmagában veszi be a gombakivonatot, érdemes néhány másodperc hosszan a nyelv mellett, oldalt tartani, ugyanis így a hatóanyagok már a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódnak, ezzel biztosítva minél több hatóanyag hasznosulását.

Tartalomhoz tartozó címkék: #BLOG